Home Aktiviti Persekolahan Arahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023

Arahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023

253
0
Arahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023
Arahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023, Dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah membangunkan Sistem Bersepadu KPM (MOEIS) yang merangkumi Modul Pengurusan Awam, Murid, Guru, Institusi dan Pentaksiran mulai sesi akademik 2022/2023.
Sehubungan dengan itu, bagi memastikan kelancaran sesi akademik 2023/2024, semua maklumat berkaitan bagi Modul Pengurusan Institusi yang mengandungi fungsi tetapan kelas kurikulum dan mata pelajaran serta kokurikulum perlu DILENGKAPKAN  dengan kader SEGERA bagi membolehkan pengisian SPPB dilaksanakan.
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Arahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023. Semoga Bermanafaat kepada semua…

Arahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Arahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023 2

Previous articleJadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023
Next articleDraf Jadual Waktu SPM 2023