Home Aktiviti Persekolahan Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu

Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu

840
0
Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu
Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu, Penawaran Pakej Cuti-cuti Cikgu (CCC) merupakan kolaborasi antara Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Kementerian Pelancongan, Seni & Budaya Malaysia (MOTAC), koperasi dan agensiagensi berkaitan. Pakej ini merupakan tawaran istimewa percutian untuk guru sempena Sambutan Hari Guru 2023 sebagai tanda penghargaan dan terima kasih pihak kerajaan kepada semua guru KPM yang sedang berkhidmat.
MOTAC melalui agensinya Tourism Malaysia telah mendapatkan tawaran istimewa daripada penggiat industri pelancongan seluruh Malaysia seperti hotel, agensi pelancongan, taman tema dan lain-lain untuk menjayakan inisiatif ini
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu. Semoga Bermanafaat kepada semua…

Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu


UNTUK DOWNLOAD:

Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu


Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Buku Pakej Cuti-Cuti Cikgu 2

Previous articleNota Peta Minda Visual Sains Tingkatan 4
Next articleBuku Teks Digital Bahasa Melayu Tahun 1 KSSR