Home Panitia Contoh Borang Senarai Semak Fail Panitia

Contoh Borang Senarai Semak Fail Panitia

3649
0
Contoh Surat Panggilan Mesyuarat Panitia
Kepada guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Contoh Borang Senarai Semak Fail Panitia. Semoga Bermanafaat kepada semua…

Related Post:
Senarai Kandungan Fail Panitia (Lengkap)
Fungsi Dan Peranan Panitia Mata Pelajaran
Contoh Borang Senarai Semak Fail Panitia
Contoh Surat Panggilan Mesyuarat Panitia
Perancangan Tahunan Panitia Matematik
Tips Cari Dana Untuk Panitia Atau Kelab Guru

Contoh Borang Senarai Semak Fail Panitia 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini…. 

Contoh Borang Senarai Semak Fail Panitia 2