Home Aktiviti Persekolahan Contoh Surat Jemputan Penceramah

Contoh Surat Jemputan Penceramah

2082
0
Contoh Surat Jemputan Penceramah
Contoh Surat Jemputan Penceramah, Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Contoh Surat Jemputan Penceramah. Semoga Bermanafaat kepada semua…
Terdapat pelbagai program yang dijalankan di sekolah, dan antaranya ia melibatkan jemputan penceramah dari luar. Pada kebiasaanya, sekolah akan menjemput penceramah dari sekolah lain, atau dari Pejabat Pendidikan Daerah dan ada juga dari JPN.
Untuk menjemput orang luar hadir memberikan ceramah di sekolah kita, perkara yang paling penting adalah surat jemputan penceramah.

 

Contoh Surat Jemputan Penceramah

Perlu juga difahami, surat jemputan pelulah dihantar kepada Ketua Jabatan penceramah tersebut, sebagai contoh, jika seorang guru, Ketua Jabatannya adalah Guru Besar sekolahnya.

DOWNLOAD

Contoh Surat Jemputan Penceramah


Contoh Surat Jemputan Penceramah 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Contoh Surat Jemputan Penceramah 2

Previous articleTips Cari Dana Untuk Panitia Atau Kelab Guru
Next articleJadual Hari Kelepasan AM Persekutuan 2023