Home Soalan SPM Himpunan Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP

Himpunan Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP

500
0

Himpunan Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP adalah  sebahagian soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Sebar luaskan bahan ini di telegram, facebook dan whatsapp….. semoga ianya bermanafaat

Himpunan Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga para pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

 

PERKARA

 

 

KERTAS PEPERIKSAAN PERCUBAAN 

Himpunan Kertas Soalan

Peperiksaan Percubaan 

SPM

Bahasa Melayu SBP

     ·       Bahasa Melayu SBP 2017

     ·      Bahasa Melayu SBP 2016

     ·       Bahasa Melayu SBP 2015

     ·       Bahasa Melayu SBP 2014

     ·       Bahasa Melayu SBP 2013

 


 


Anda juga mungkin berminat dengan perkara di bawah !!!….


15 TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN…

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari….

Dapatkan Tip seterusnya disini….   

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here