Home Soalan SPM Himpunan Soalan Percubaan SPM Sejarah 2013

Himpunan Soalan Percubaan SPM Sejarah 2013

301
0

Himpunan Soalan Percubaan SPM Sejarah 2013 adalah  sebahagian soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh Gurubesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang bersistematik.

Skema dari proses jalan kerja dan format modul adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

HIMPUNAN KERTAS SOALAN
PERCUBAAN SPM SEJARAH 2013

·     Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Sejarah SBP 2013

·     Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Sejarah Melaka 2013

·     Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Sejarah Negeri Sembilan 2013

·     Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Sejarah Terengganu 2013

·     Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Sejarah Pulau Pinang 2013

·     Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Sejarah Kelantan 2013


15 TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Ambil Rehat Teratur Dan Secukupnya

Walaupun anda mungkin berfikir yang terbaik untuk adalah belajar untuk seberapa banyak jam yang mungkin, ini sebenarnya boleh menjadi tidak produktif. Jika anda berlatih untuk maraton, anda tidak akan cuba untuk menjalani latihan 24 jam sehari. Begitu juga, kajian menunjukkan bahawa untuk mengekalkan pengetahuan jangka panjang, seseorang itu perlu mengambil rehat secara teratur dan ianya sangat membantu.

Semua orang berbeza, jadi buatlah satu rutin pembelajaran yang berfungsi dan sesuai dengan anda. Sekiranya anda belajar lebih baik pada waktu pagi, mulailah lebih awal sebelum berehat pada waktu makan tengah hari. Atau, jika anda lebih produktif pada waktu malam, ambil rehat yang secukupnya pada sebelah petang.

Cuba jangan merasa bersalah kerana sedang menikmati cahaya matahari dan bukannya membongkokkan diri dengan nota anda. Ingat Vitamin D adalah penting untuk otak yang sihat.

Dapatkan Tip seterusnya disini….