Home Artikel Modul Bahasa Inggeris Vocabulary

Modul Bahasa Inggeris Vocabulary

1975
0

Modul Bahasa Inggeris Vocabulary …..Bahasa Inggeris, iaitu listening, speaking, reading dan writing. Sebelum menguasai keempat-empat kemahiran ini, terdapat dua komponen penting yang perlu dikuasai oleh murid-murid terlebih dahulu, iaitu vocabulary dan grammar.

Untuk mahir bahasa Inggeris, pelajar mesti menguasai vocabulary. Pelajar perlu tahu apa perkataan-perkataan berkenaan yang mahu disebut. Satu cara paling cepat untuk menghafal sebanyak mungkin vocabulary ialah dengan menulis maksud-maksud perkataan bahasa inggeris ke dalam buku khas.

Maklumat yang disediakan di dalam ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

DIPERSILAKAN KLIK DAN SHARE…..

ISI KANDUNGAN-

Modul Bahasa Inggeris Vocabulary

Modul Bahasa Inggeris Vocabulary 3

Semoga perkongsian ini memberi  manfaat kepada semua terutama mereka yang memerlukan untuk membuat pelbagai persediaan menghadapi peperiksaan nanti. Dalam mengoptimunkan pelbagai bahan tersebut pelajar sendiri perlu mempunyai kaedah atau cara belajar yang lebih berkesan supaya input pelajar lebih maksimun.

Tips belajar iaitu elakkan suasana yang bising banyak gangguan, tidak selesa dan sebagainya yang pastinya menggangu tumpuan pelajar. Semoga kita juga mendapat manfaat jika hasil perkongsian kita yang tidak seberapa ini memberi kejayaan kepada mereka yang bakal menghadapi peperiksaan kelak….


Previous articleContoh Karangan Bahasa Inggeris SPM
Next articleNota Idiom Bahasa Inggeris