Home Soalan Peperiksaan Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 2

Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 2

18468
0

Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 2 adalah antara himpunan-himpunan soalan yang berjaya kami sediakan untuk menjadi panduan dan rujukan kepada guru dan pelajar. 

Dibina bersempena kehadiran bulan Mei seperti semua sedia maklum, Peperiksaan Pertengahan Tahun akan dilangsungkan di kebanyakan sekolah di seluruh negara…… Oleh itu gurubesar.my disini berusaha memberi sedikit input/kemudahan kepada guru-guru untuk menyediakan soalan-soalan untuk peperiksaan tersebut.

Soalan-soalan yang disediakan  di dalam Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 2 ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga para pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

PERKARA

SOALAN

 

 

SILA CLICK SEBELAH UNTUK MENDAPATKAN

Bank Soalan Pertengahan
Tahun

TINGKATAN 2

 

Adalah menjadi harapan kami perkongsian Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 2 ini dapat memudahkan urusan guru-guru dan para pelajar dalam membuat persediaan  bagi  peperiksaan yang bakal menjelang ini.

telegram sistem guru online


Disini juga disediakan soalan-soalan pertengahan tahun untuk seluruh tingkatan !!!….

Koleksi Bank Soalan Pertengahan Tahun

 • Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 1

 • Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 3

 • Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 4

 • Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 5


  15 TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

  1. Kunci peperiksaan

  Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 2 1

  Apakah kunci kepada peperiksaan? Peperiksaan menuntut calon membuat banyak latihan dan ulang kaji bagi mengingati pelajaran lalu, selain mengelak diri daripada lupa fakta ketika menjawab soalan.

  Oleh itu, anda jangan jemu untuk terus membuat ulang kaji, terutama menggunakan kertas peperiksaan tahun terdahulu atau soalan seiras. Langkah itu akan membiasakan anda dengan soalan standard, di samping membolehkan ingatan anda kekal dan berpanjangan.

  2. Peruntukan masa yang secukupnya untuk mengulangkaji

  Jangan study last minit. Walaupun sesetengah pelajar boleh mengharungi perkara ini tetapi hampir keseluruhan cerdik pandai menyatakan bahawa (ia diterima secara meluas bahawa untuk kebanyakan kita) ini bukan cara terbaik untuk mendekati peperiksaan. Untuk membantu menguruskan pengurusan masa anda, sediakan jadual waktu untuk mengulangkaji pelajaran. Tuliskan dan hafal jadual peperiksaan yang akan anda ambil. Kemudian sediakan perkara-perkara yang perlu diulangkaji bersesuaian dengan jadual anda dengan sewajarnya. Anda mungkin mahu memberi tumpuan dan memperuntukan masa yang lebih kepada subjek-subjek tertentu, jadi dapatkan keseimbangan yang anda rasa selesa.

  Tetapi sekiranya ianya terjadi (belajar last minit), belajarlah atau utamakan mata pelajaran atau kemahiran yang masih belum atau kurang anda kuasai. dalam hal ini, jangan sekali-kali belajar subjek yang anda sukai saja, sebaliknya merangkumi semua.

  Ini kerana setiap peperiksaan akan membabitkan semua subjek dipelajari di sekolah, bukannya berdasarkan minat seseorang calon.

  Dapatkan Tip seterusnya disini….    Bank Soalan Pertengahan Tahun Tingkatan 2 2