Home Soalan Tahun 2 Kuiz Online Bahasa Inggeris Tahun 2

Kuiz Online Bahasa Inggeris Tahun 2

2217
0
Kuiz Online Bahasa Inggeris Tahun 2

Kuiz Online Bahasa Inggeris Tahun 2 ….Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara berperingkat bagi mengekang penularan pandemik COVID-19 mengubah landskap pendidikan negara.

Jika dahulunya proses Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) secara bersemuka baik dari segi penyampaian mahupun penilaian berterusan, kini norma baru yang perlu diadaptasi telah menyebabkan kesemua kaedah pemindahan dan perkongsian ilmu serta pentaksiran perlu dilaksanakan secara atas talian.

Bahan disediakan oleh KPM melalui tapak pembelajaran maya KPM yang memberikan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams.

Kuiz Online Bahasa Inggeris Tahun 2 3

Dipersilakan Muat Turun 20 Set Kuiz Online Bahasa Inggeris Tahun 2

Kuiz BI Tahun 2 Set 1

Kuiz BI Tahun 2 Set 2

Kuiz BI Tahun 2 Set 3

Kuiz BI Tahun 2  Set 4

Kuiz BI Tahun 2 Set 5

Kuiz BI Tahun 2 Set 6

Kuiz BI Tahun 2 Set 7

Kuiz BI Tahun 2 Set 8

Kuiz BI Tahun 2 Set 9

Kuiz BI Tahun 2 Set 10

Kuiz BI Tahun 2 Set 11

Kuiz BI Tahun 2 Set 12

Kuiz BI Tahun 2 Set 13

Kuiz BI Tahun 2 Set 14

Kuiz BI Tahun 2 Set 15

Kuiz BI Tahun 2 Set 16

Kuiz BI Tahun 2 Set 17

Kuiz BI Tahun 2 Set 18

Kuiz BI Tahun 2 Set 19

Kuiz BI Tahun 2 Set 20

Himpunan Kuiz Bahasa Inggeris KSSR Mengikut Tahun

Himpunan Kuiz Seluruh Matapelajaran Tahun 2

Bagi yang mempunyai akses internet terhad, guru boleh meminta murid melaksanakan aktiviti pembelajaran menggunakan buku teks, buku kerja, buku ulangkaji dan buku aktiviti tanpa keluar rumah dan memastikan tiada murid yang ketinggalan dalam pembelajaran.

Pelantar pembelajaran yang disediakan oleh KPM ialah MOE-DL dan boleh diakses melalui http://moe-edu.my Pelantar ini menyediakan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Team untuk tujuan pdp, buku teks digital, video pdp dan pautan aplikasi yang membantu pdp seperti Sdpuzzle, Quizizz dan kahoot.

Set soalan ini mengandungi pelbagai mata pelajaran yang boleh dijawab oleh pelajar ketika masa terluang dan sepanjang musim cuti sekolah.