Home KSSM Modul SPM TTV Biologi

Modul SPM TTV Biologi

789
0
Modul SPM TTV Biologi
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Modul SPM TTV Biologi, Guru cemerlang dan jurulatih utama mata pelajaran telah menghasilkan modul TTV (Ticket To Victory) yang disediakan berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM)Tingkatan 4 & 5. Semoga Bermanafaat kepada semua…
Related Post:
Himpunan Modul Latih Tubi SPM Tahunan
Modul SPM TTV Bahasa Melayu
Modul SPM TTV Sejarah
Modul SPM TTV Bahasa Inggeris
Modul SPM TTV Sains
Modul SPM TTV Matematik
Modul SPM TTV Matematik Tambahan
Modul SPM TTV Pendidikan Moral
Modul SPM TTV Bahasa Cina
Modul SPM TTV Bahasa Tamil
Modul SPM TTV Kesusasteraan Melayu
Modul SPM TTV Kesusasteraan Cina
Modul SPM TTV Fizik
Modul SPM TTV Kimia
Modul SPM TTV Biologi
Modul SPM TTV Pertanian
Modul SPM TTV Geografi
Modul SPM TTV Sains Rumah Tangga
Modul SPM TTV Perniagaan
Modul SPM TTV Ekonomi
Modul SPM TTV Prinsip Perakaunan

Modul SPM TTV Biologi 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil  Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….¬†

Modul SPM TTV Biologi 2