Home KSSM Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM

Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM

80279
0
Nota Padat Kimia Tingkatan 5 KSSM
Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM adalah himpunan nota-nota Kimia yang terpilih dari seluruh negara.
Nota-nota ini telah direka bentuk untuk memantapkan pengetahuan dalam ilmu kimia kepada pelajar. Nota ini disediakan bagi mereka yang celik dalam bidang sains yang berkenaan dengan komposisi bahan-bahan, bentuk asas jirim dan interaksi antara mereka serta bahan kimia yang terdiri daripada satu atau lebih daripada elemen-elemen (unsur-unsur) di bumi kita.
Maklumat yang disediakan di dalam Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

DIPERSILAKAN KLIK DAN SHARE…..

Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM

ISI KANDUNGAN-

Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM

 Download : NOTA PILIHAN

Bab 1 Pengenalan Kepada Kimia
Bab 2 Jirim Dan Struktur Atom
Bab 3 Konsep Mol, Formula Dan Persamaan Kimia
Bab 4 Jadual Berkala
Bab 5 Ikatan Kimia
Bab 6 Asid, Bes Dan Garam
Bab 7 Kadar Tindak Balas
Bab 8 Bahan Buatan Dalam Industri

Related Post:
Himpunan Nota Padat SPM
Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM
Nota Padat Kimia Tingkatan 5 KSSM

Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Nota Padat Kimia Tingkatan 4 KSSM 2