Home Nota Tingkatan 5 Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM

Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM

21354
0
Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM

Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM adalah himpunan nota-nota fizik yang terpilih dari seluruh negara.

Nota-nota ini telah direka bentuk untuk memantapkan pengetahuan dalam ilmu fizik kepada pelajar. Nota ini disediakan bagi mereka yang celik untuk mengenal pasti konsep fizik dalam objek harian dan fenomena alam semulajadi. Fizik juga penting dalam Kajian
berkaitan fenomena alam, teori yang dibuktikan melalui pengiraan, Penggunaan unit standard melibatkan formula, jirim dan kuantiti yang diukur.

Maklumat yang disediakan di dalam Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM 1

DIPERSILAKAN KLIK DAN SHARE…..

ISI KANDUNGAN-

Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM

TAJUK 1 : DAYA DAN GERAKAN II

 Download : NOTA PILIHAN

Nota Padat Dan Ringkas 


TAJUK 2 : TEKANAN

Download : NOTA PILIHAN

Nota Padat Dan Ringkas


TAJUK 3 :ELEKTRIK

Download : NOTA PILIHAN

Nota Padat Dan Ringkas


TAJUK 4: KEELEKTROMAGNETAN

Download : NOTA PILIHAN

Nota Padat Dan Ringkas


Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM 2

TAJUK 5 : ELEKTRONIK

Download : NOTA PILIHAN

Nota Padat Dan Ringkas 


TAJUK 6 : FIZIK NUKLEAR

 Download : NOTA PILIHAN

Nota Padat Dan Ringkas 


TAJUK 7 : FIZIK KUANTUM

 Download : NOTA PILIHAN

Nota Padat Dan Ringkas 

Semoga perkongsian ini Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM manfaat kepada semua terutama mereka yang memerlukan untuk membuat pelbagai persediaan menghadapi peperiksaan nanti. Semoga kita juga mendapat manfaat jika hasil perkongsian kita yang tidak seberapa ini memberi kejayaan kepada mereka….


Artikel Pilihan : –

15 TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM 3

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM 4

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

3. Kunci peperiksaan

Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM 5

Apakah kunci kepada peperiksaan? Peperiksaan menuntut calon membuat banyak latihan dan ulang kaji bagi mengingati pelajaran lalu, selain mengelak diri daripada lupa fakta ketika menjawab soalan.

Oleh itu, anda jangan jemu untuk terus membuat ulang kaji, terutama menggunakan kertas peperiksaan tahun terdahulu atau soalan seiras. Langkah itu akan membiasakan anda dengan soalan standard, di samping membolehkan ingatan anda kekal dan berpanjangan.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Nota Padat SPM Fizik Tingkatan 5 KSSM 6

Previous articleNota Padat SPM Fizik Tingkatan 4 KSSM
Next articleItem Contoh PT3 2019 – Format PT3 Bahasa Melayu Mulai 2019