Home Soalan SPM Bank Soalan SPM

Bank Soalan SPM

13464
0
Bank Soalan SPM
Bank Soalan SPM adalah antara himpunan soalan-soalan yang berjaya kami sediakan untuk menjadi panduan dan rujukan kepada guru dan pelajar.
Sijil Peperiksaan Malaysia @ SPM akan dilangsungkan setiap tahun di sekolah menengah seluruh Malaysia bagi menilai prestasi pelajar dan menentukan kelayakan untuk meneruskan pengajian keperingkat yang lebih tinggi. Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar yang terlibat bolehlah merujuk kepada kementerian dan kalendar sekolah yang berkenaan untuk memastikan tarikh sebenar peperiksaan ditetapkan……
Oleh itu admin disini berusaha memberi sedikit input/kemudahan kepada guru-guru untuk menyediakan soalan-soalan untuk peperiksaan tersebut. Bagi ibubapa dan pelajar pula bolehlah menggunakan bahan-bahan ini sebagai latihan tambahan dan latih tubi untuk memastikan pelajar benar-benar bersedia untuk peperiksaan ini…
Soalan-soalan dan skema yang terdapat di dalam Bank Soalan SPM ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga para pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

BANK SOALAN PERCUBAAN SPM SEMUA SUBJEK

PERKARA

MATA PELAJARAN

 

   

SILA CLICK SEBELAH UNTUK MENDAPATKANBANK SOALAN 

SPM

1. Sains

2. Bahasa Melayu
3. Bahasa Inggeris
4. Biologi
5. Kimia
6. Fizik
7. Matematik
8. Matematik Tambahan
9. Sejarah
10. Pendidikan Islam
11. Pendidikan Moral
12. Tasawwur Islam
13. Prinsip Perakaunan
14. Perniagaan
15. Ekonomi Asas
16. Sains Sukan
17. Geografi
18. Bahasa Cina
19. Bahasa Arab
20. Bahasa Tamil
21. Bahasa Punjabi
22. Bahasa Perancis
23. Bahasa Iban
24. Kesusasteraan Melayu
25. Kesusasteraan Cina
26. Kesusasteraan Tamil
27. Sains Pertanian
28. Sains Komputer
29. Pendidikan Seni Visual
30. Pendidikan Syariah Islamiah
31. Pendidikan Al-Quran & Al-Sunnah
32. Lukisan Kejuruteraan
33. Produksi Multimedia
34. Ekonomi Rumah Tangga


TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Mengadakan Study Group

Pembelajaran secara berkumpulan adalah cara mengulangkaji yang sangat berkesan Anda mungkin mempunyai soalan yang mempunyai jawapan dan begitu juga sebaliknya dengan rakan-rakan anda. Selagi group anda dapat memastikan fokus pada topik itu dan mengadakan perbincangan untuk jangka waktu yang disepakati, ini boleh menjadi salah satu cara yang paling berkesan untuk mencabar diri anda. Pastikan group anda mempunyai peraturan dari segi bidang pebincangan dan masa yang ditetapkan.

2. Minum Banyak Air

Minum banyak air, ingat bahawa terhidrasi dengan baik adalah penting untuk otak anda untuk bekerja dengan sebaik-baiknya. Pastikan anda menyimpan banyak air sepanjang mengulangkaji, dan juga pada hari peperiksaan.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Soalan Percubaan SPM Sejarah Kelantan 2020


Related Post :-

SAPS Ibubapa 2019 : Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah

Sistem yang dibangunkan khusus untuk menganalisis data peperiksaan setiap pelajar di sekolah. Ia adalah program dalam talian dan ia boleh diakses oleh mana-mana pihak seperti ibu bapa sendiri serta Jabatan Pelajaran Negeri, Kementerian Pendidikan dan Pejabat Pelajaran Serantau di sekolah juga. SAPS Ibubapa 2019 ini cukup bermanfaat kepada ibu bapa dan ianya juga dapat diakses di mana saja (semua tempat yang ada capaian internet). Mereka boleh menyemak keputusan peperiksaan anak-anak mereka dengan hanya pergi ke laman web, bukannya harus pergi ke sekolah anak-anak mereka.

Untuk mengetahui maklumat lebih lanjut berkenaan SAPS….Sila klik dibawah