Home Aktiviti Persekolahan Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan KPM

Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan KPM

128
0
Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan KPM
Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan KPM adalah Surat Siaran Kementerian Pendidikan Malaysia Bilangan 4 Tahun 2024: Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Kementerian Pendidikan Malaysia
Related Post:
Calon Guru Tajaan KPM
Bantuan Awal Persekolahan Tahun 2024 KPM
Contoh Kertas Kerja Gotong Royong Sekolah KPM
Permohonan Pengambilan IPG 2024
Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan KPM

Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan KPM 3


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil  Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….¬† Dasar Kawalan Kualiti Latihan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan KPM 4