Home Aktiviti Persekolahan Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023

Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023

2124
0
Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023
Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023, Jabatan Akauntan Negara telah pun mengeluarkan Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Kerajaan bagi tahun 2023.
Di dalam Surat Pekeliling Akauntan Negara, Tarikh dan Peraturan Pembayaran Emolumen Tahun 2023 telah ditetap berdasarkan Arahan Perbendaharaan (AP) 105 yang berkuat kuasa selaras dengan surat Kementerian Kewangan Malaysia.
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023. Semoga Bermanafaat kepada semua…
Related Post:
Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023
Jadual Hari Kelepasan AM Persekutuan 2023
Pekeliling Cuti Perkhidmatan Awam Versi 1.0

Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2023 2

Previous articleSemakan Keputusan UPUOnline Sesi 2023/2024 Lepasan SPM
Next articleArahan Pengisian Modul Sistem Bersepadu KPM (MOIES) 6/7/2023