Home Aktiviti Persekolahan Standard Guru Malaysia 2.0

Standard Guru Malaysia 2.0

872
0
Standard Guru Malaysia 2.0
Standard Guru Malaysia 2.0 adalah kerangka jiwa pendidikan guru yang berfokus pada Kualiti peribadi, Orintasi Ilmu, Instruksional dan Penglibatan Komuniti bagi melahirkan Pelajar sekolah yang berjaya dan membina masa depan yang cemerlang.
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Standard Guru Malaysia 2.0. Semoga Bermanafaat kepada semua…

Standard Guru Malaysia 2.0

Standard Guru Malaysia 2.0


UNTUK DOWNLOAD:

Standard Guru Malaysia 2.0


Related Post:

Standard Guru Malaysia 2.0
Buku Standard Guru Malaysia SGM 2.0

Standard Guru Malaysia 2.0 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Standard Guru Malaysia 2.0 2