Home Artikel Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023

Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023

237
0
Kepada ibu bapa, guru-guru disini Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023. Perubahan tarikh bayaran bantuan khas kewangan Aidilfitri Tahun 2023 kepada pegawai Perkhidmatan Awam & Pesara Kerajaan. Semoga Bermanafaat kepada semua…

Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023 11

Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023 12

Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023 12

Related Post:
Cara Mudah Tukar Duit Raya Di Mesin ATM
Buku Mewarna Poster Ramadan Sekolah Set 1
Buku Mewarna Poster Ramadan Sekolah Set 2

Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023 14


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil  Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….¬† ¬† Surat Edaran Perubahan Tarikh Bantuan Khas Raya 2023 15

Previous articlePanduan Pengguna Pendaftaran MySPP
Next articleBuku Pengurusan Kokurikulum 2023/2024