Home Artikel Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah

Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah

8797
0

Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah ini telah direka bentuk untuk memantapkan pengetahuan asas Grammar bahasa inggeris kepada murid serta menyediakan mereka supaya celik b.inggeris, inovatif dan berupaya mengaplikasikan pengetahuan b.inggeris, membuat keputusan dan menyelesaikan masalah dalam kehidupan.

Maklumat yang disediakan di dalam  ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

DIPERSILAKAN KLIK DAN SHARE…..

ISI KANDUNGAN-

Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah

Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah 9

 

Semoga perkongsian ini memberi  manfaat kepada semua terutama mereka yang memerlukan untuk membuat pelbagai persediaan menghadapi peperiksaan nanti. Semoga kita juga mendapat manfaat jika hasil perkongsian kita yang tidak seberapa ini memberi kejayaan kepada mereka yang bakal menghadapi peperiksaan….


15 Tip Untuk Cemerlang & Persediaan Menghadapi Peperiksaan

Bagi pelajar peringkat menengah yang bakal menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM dan STPM juga boleh menggunakan tip ini sebagai panduan pembelajaran dan persediaan anda.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah 10

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah 11

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Nota Grammar B.Inggeris Sekolah Rendah 12

 

Previous articleModul Nota Dan Latihan Tatabahasa Melayu
Next articleTip Menulis Karangan Bahasa Inggeris SPM