Home Artikel Nota Idiom Bahasa Inggeris

Nota Idiom Bahasa Inggeris

954
0

Nota Idiom Bahasa Inggeris…..Idiom merupakan frasa atau ungkapan yang biasanya menunjukkan makna kiasan. Dikategorikan sebagai bahasa formula, makna kiasan idiom berbeza dengan makna harfiah. Idiom sering berlaku dalam pelbagai jenis bahasa. Bahasa Inggeris sahaja terdapat kira-kira dua puluh lima ribu ungkapan idiomatik.

Namun begitu, teknologi hari ini menggunakan bahasa inggeris sebagai bahasa perantara, mampu mengubah corak penguasaan bahasa inggeris dalam kalangan pelajar. Bagi yang kurang mahir di sini disediakan pengkongsian nota panduan Idiom dan maksud .

Maklumat yang disediakan di dalam ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

DIPERSILAKAN KLIK DAN SHARE…..

ISI KANDUNGAN-

Nota Idiom Bahasa Inggeris

Nota Idiom Bahasa Inggeris 3

 

Semoga perkongsian ini memberi  manfaat kepada semua terutama mereka yang memerlukan untuk membuat pelbagai persediaan menghadapi peperiksaan nanti. Dalam mengoptimunkan pelbagai bahan tersebut pelajar sendiri perlu mempunyai kaedah atau cara belajar yang lebih berkesan supaya input pelajar lebih maksimun.

Tips belajar iaitu elakkan suasana yang bising banyak gangguan, tidak selesa dan sebagainya yang pastinya menggangu tumpuan pelajar. Semoga kita juga mendapat manfaat jika hasil perkongsian kita yang tidak seberapa ini memberi kejayaan kepada mereka yang bakal menghadapi peperiksaan kelak….