Home Aktiviti Bulan Ramadan Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024

339
0
Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024
Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024, Pejam celik-pejam celik sudah masuk minggu ketiga kita berpuasa di bulan Ramadan. Waktu-waktu ini, tentunya ramai yang sedang sibuk menyiapkan persiapan baju raya, kuih raya, dekorasi raya termasuk penyediaan duit raya.
Meskipun tidak menjadi satu kewajipan, kehadiran duit mampu mengukir senyuman di raut wajah penerima khususnya golongan kanak-kanak di samping saling bermesra bersama sanak saudara yang sudah lama tidak bertentang mata.
Jadi, ramai yang ingin menyediakan helaian wang ringgit ini untuk diberikan kepada anak-anak dan tetamu yang berkunjung ke rumah.
Duit Raya Pun Boleh Tukar Di ATM
Terdapat dua cara untuk menukar duit raya, yang pertama ialah menukarnya di kaunter bank dan kedua adalah membuat penukaran di mesin ATM.
Kalau nak tahu, sekarang banyak jenis bank yang menyediakan perkhidmatan pernukaran duit raya menggunakan mesin ATM kepada orang ramai.

Maybank

Bagi Maybank, terdapat 72 cawangan bank di seluruh negara yang bersiap sedia menyediakan pernukaran wang khusus RM10 bagi Aidilfitri kali ini.
Pelanggan yang berhasrat untuk membuat penukaran wang kertas ini boleh pergi ke cawangan ATM terdekat yang telah ditetapkan bermula 1 hingga 9 April 2024.

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024

Bank Islam

Manakala bagi Bank Islam pula, pengguna boleh membuat penukaran wang tunai RM10/RM20/RM50/ RM100 mengikut cawangan bank yang telah ditetapkan. Penukaran wang kertas ini telah dibuka sejak 27 Mac 2024.

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 1

CIMB Bank

Sementara itu, orang ramai juga boleh menukar duit raya di 9 cawangan CIMB Bank yang tertera di bawah ini.
Berikut adalah senarai 9 lokasi mesin ATM CIMB Bank bagi penukaran wang kertas raya bermula 4 hingga 10 April 2024 di bawah;

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 2

AFFIN Bank

Affin Bank pula menyediakan wang kertas RM10 dan RM50 di ATM/CRMs terpilih di seluruh cawangan di seluruh negara.
Penukaran wang kertas ini dibuka bermula 3 hingga 10 April 2024.
Had pengeluaran harian ialah RM5,000 tetapi tertakluk kepada had pengeluaran kad  dan ketersediaan wang kertas dalam ATM/CRMs.
Berikut senarai lokasi ATM/CRMs AFFIN Bank;

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 3

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 4

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 5

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 6

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 7

Sumber: Maybank, CIMB BankBank Islam, Affin Bank

Related Post:-
Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024
Cara Mudah Tukar Duit Raya Di Mesin ATM

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 8


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil  Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini…. 

Senarai ATM Terpilih Tukar Duit Raya Tahun 2024 9