Home Aktiviti Persekolahan Surat Permohonan Bantuan Dan Penjanaan Aktiviti Sekolah

Surat Permohonan Bantuan Dan Penjanaan Aktiviti Sekolah

434
0
Himpunan Surat Rasmi Untuk Kegunaan Sekolah
Surat Permohonan Bantuan Dan Penjanaan Aktiviti Sekolah, surat ini ditulis untuk memohon bantuan dan penajaan dari pihak tertentu untuk melaksanakan aktiviti sekolah yang bertujuan meningkatkan pengalaman dan pembelajaran pelajar. Bantuan kewangan akan membantu dalam menjayakan program dan memberi peluang yang lebih luas kepada pelajar.
Surat ini digunakan untuk memohon bantuan kewangan atau penajaan bagi melaksanakan aktiviti sekolah seperti lawatan sambil belajar, kem motivasi, atau program kesukarelawanan. Ia perlu menyatakan butiran aktiviti, bajet yang diperlukan, serta manfaat dan objektif aktiviti tersebut.
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Surat Permohonan Bantuan Dan Penjanaan Aktiviti Sekolah. Semoga Bermanafaat kepada semua…
Related Post:

Surat Mohon Tidak Hadir Ke Sekolah

Surat Permohonan Kebenaran Keluar Kelas

Surat Makluman Mesyuarat Guru

Surat Makluman Perjumpaan Ibu Bapa/Penjaga Pelajar

Surat Makluman Aktiviti Kokurikulum

Surat Makluman Perubahan Jadual Kelas

Surat Permohonan Bantuan Dan Penjanaan Aktiviti Sekolah

Surat Permohonan Lawatan Sambil Belajar

Panduan Membaca Doa Di Majlis Rasmi Dan Separuh Rasmi Kerajaan


Surat Permohonan Bantuan Dan Penjanaan Aktiviti Sekolah 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Surat Permohonan Bantuan Dan Penjanaan Aktiviti Sekolah 2

Previous articleSurat Makluman Perubahan Jadual Kelas
Next articleNota Padat SPM Matematik Tambahan Tingkatan 5 KSSM