Home Aktiviti Persekolahan Cara Menukarkan PDF Ke Word

Cara Menukarkan PDF Ke Word

311
0
Cara Menukarkan PDF Ke Word
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Cara Menukarkan PDF Ke Word. Semoga Bermanafaat kepada semua…

Cara Menukarkan PDF Ke Word

Terdapat banyak dokumen yang dikongsikan di internet adalah dalam bentuk format PDF, Word, Excel dan juga Power Point. Kesemua format ini kita sudah selalu gunakan sebenarnya, namun tidak semua orang mahir dalam bidang IT ini, sebagai contoh bagaimana Cara Menukarkan PDF Ke Word.
Sebenarnya terdapat beberapa proses penukaran yang selalu dilakukan oleh pengguna seperti:
  • Menukarkan Word kepada PDF
  • Menukarkan PDF kepada Word
  • Menukarkan PDF kepada JPG
  • Powerpoint kepada PDF
  • Video kepada MP3
  • Powerpoint kepada Video
Ini adalah beberapa proses yang selalu dilakukan oleh orang ramai yang ingin mendapatkan format yang berbeza, untuk edit atau untuk perkongsian di media sosial.

Cara Menukarkan PDF Ke Word
Cara yang paling mudah adalah menggunakan ‘Online Converter’ iaitu dengan memuat naik dokumen PDF tersebut ke laman web berikut:
https://www.pdftoword.com
http://pdf2doc.com/
https://smallpdf.com/pdf-to-word
http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/
Semua laman web di atas menyediakan perkhidmatan untuk menukar format PDF kepada Word. Anda boleh pilih yang mana anda suka. Namun begitu tidak semua fail pdf dapat di tukarkan kepada PDF dengan baik. Terutamanya yang tidak boleh di copy, iaitu ia dari bentuk asal jpeg.

Kaedah Menggunakan Aplikasi Android
Selain daripada itu, anda juga boleh menggunakan Smartphone anda untuk menukarkan format dokumen anda. Antara aplikasi yang mempunyai fungsi tersebut ialah:
  • Pdf to Word Converter
  • PDF Converter
  • Fast PDF to Word Convert
  • PDF to Word
Ini adalah sebahagian aplikasi yang anda boleh gunakan, ada banyak lagi sebenarnya anda boleh search sahaja di playstore nama-nama yang telah disenaraikan.

Jika Anda Ingin Nota:

Cara Menukarkan PDF Ke Word

Related Post:-

Buku Pengurusan Kokurikulum 2023/2024


Cara Menukarkan PDF Ke Word 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil  Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….    Cara Menukarkan PDF Ke Word 2

Previous articleWarna Pakaian Yang Sesuai Semasa Musim Panas
Next articlePanduan Menjadi Pengacaraan Majlis