Home Aktiviti Persekolahan Cara Padam Murid dari APDM

Cara Padam Murid dari APDM

433
0
Cara Padam Murid dari APDM
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan laman yang mengandungi Cara Padam Murid dari APDM. Di sini kami kongsikan info cara untuk memadam murid pada Aplikasi Pangkalan Data Murid.
Memadam murid ini hanya boleh dilakukan oleh admin, dan bukan guru kelas. Disebabkan itu, jika terdapat keperluan untuk memadam data murid, guru perlu hubungi admin untuk urusan hal tersebut. Semoga Bermanafaat kepada semua….

Cara Padam Murid dari APDM

Ini adalah langkah untuk memadam murid dari APDM.
1. Pertama sekali LOGIN APLIKASI PANGKALAN DATA MURDI (APDM).
2. Kemudian, pilih data murid yang ingin dipadam.
3. Halakan mouse ke menu tepi tertulis “KELAS”
4. Buat pilihan kelas tersebut.
5. Makluamt murid berkenaan akan dipaparkan dan klik “PADAM”.
6. Akhir sekali pilih sebab PADAM.
Cara Padam Murid dari APDM
Related Post:
Langkah Apung Dan Padam Murid Dalam MOIES
Cara Padam Murid dari APDM

Cara Padam Murid dari APDM 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini…. 

Cara Padam Murid dari APDM 2