Home Artikel Contoh Buku Program Dan Pamplet Sempena Bulan Kemerdekaan

Contoh Buku Program Dan Pamplet Sempena Bulan Kemerdekaan

6398
0
Contoh Buku Program Dan Pamplet Sempena Bulan Kemerdekaan

Di sini admin ingin berkongsi Contoh Buku Program Dan Pamplet Sempena Bulan Kemerdekaan hasil daripada perkongsian dari rakan guru bagi sambutan bulan kemerdekaan yang tiba tidak lama lagi..

Majlis Sambutan Hari Kemerdekaan diadakan untuk memperingati Hari Kemerdekaan Negara dan memberi kesedaran kepada murid-murid erti kemerdekaan disamping mengetahui rentetan peristiwa-peristiwa sebelum merdeka. Ia juga bagi memupuk semangat patriotisme dan cinta akan negara. Selain itu, ia juga dapat menonjolkan bakat murid-murid di dalam pelbagai acara dan aktiviti menarik yang disediakan. 

Bahan yang terdapat dalam Contoh Buku Program Dan Pamplet Sempena Bulan Kemerdekaan amat sesuai dan praktikal untuk menerapkan semangat dan nilai patriotisme dalam kalangan diri pelajar. Dikongsikan  juga aktiviti-aktiviti yang boleh dijalankan sempena menyambut bulan kemerdekaan di sekolah bagi memupuk semangat kemerdekaan di kalangan pelajar. Semoga dengan perkongsian ini memberi manafaat kepada semua.

DAPATKAN ” Contoh Buku Program Dan Pamplet Sempena Bulan Kemerdekaan DISINI


Contoh Buku Program Dan Pamplet Sempena Bulan Kemerdekaan 1


PENUTUP

Hari Kebangsaan disambut di seluruh negara pada setiap 31 Ogos setiap tahun bagi menandakan negara bebas daripada belenggu penjajahan sejak 1511. Hari Kebangsaan merupakan peristiwa utama dan disambut secara besar-besaran bagi memperingati detik bersejarah negara kita mencapai kemerdekaan. Pada 31 Ogos, negara kita akan menyambut ulang tahun hari kemerdekaan setiap tahun. Oleh itu, sambutan kemerdekaan diadakan di peringkat sekolah untuk memupuk semangat patriotik dalam jiwa pelajar agar sentiasa sayang dan cinta akan negara serta berusaha untuk mengekalkan kemerdekaan yang telah kita capai pada hari ini.

Bulan Kemerdekaan yang disambut setiap tahun mempunyai peranan yang sangat penting dalam membina sebuah negara dan bangsa Malaysia yang berdaulat berdaulat. Generasi muda yang bakal menjadi pewaris negara perlu memahami memahami dan menghayati sejarah perjuangan mencapai kemerdekaan dalam erti kata yang sebenar. Sekolah menjadi antara agensi utama kerajaan mendidik dan membina pelajar mempunyai semangat patriotisme yang tinggi.

Related Post :

Previous article43 Cadangan Aktiviti Sempena Bulan Kemerdekaan
Next article10 Tips Pantas untuk Persediaan Peperiksaan