Home Soalan SPM Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP 2016

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP 2016

795
0

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP 2016 adalah  sebahagian soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Sebar luaskan bahan ini di telegram, facebook dan whatsapp….. semoga ianya bermanafaat

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Bahasa Melayu SBP 2016 ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga para pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan….

Jika anda ingin mencapai kejayaan jadikanlah hari ini hari anda berhenti menunggu. Buat keputusan tentang matlamat yang tetap. Catatkannya, ingatilah ia. Buat keputusan dengan tepat bagaimana anda melaksanakan rancangan itu dengan segera.

 SUBJEK / MATA PELAJARAN   SOALAN DAN SKEMA

KERTAS PEPERIKSAAN

PERCUBAAN SPM

BAHASA MELAYU SBP 2016

berserta SKEMA



15 TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Mengadakan Study Group

Pembelajaran secara berkumpulan adalah cara mengulangkaji yang sangat berkesan Anda mungkin mempunyai soalan yang mempunyai jawapan dan begitu juga sebaliknya dengan rakan-rakan anda. Selagi group anda dapat memastikan fokus pada topik itu dan mengadakan perbincangan untuk jangka waktu yang disepakati, ini boleh menjadi salah satu cara yang paling berkesan untuk mencabar diri anda. Pastikan group anda mempunyai peraturan dari segi bidang pebincangan dan masa yang ditetapkan.

2. Banyak Mengingat Dan Membuat Kajian

Mengingat adalah satu perkara penting yang mesti dilakukan calon dalam menghadapi peperiksaan. Pelbagai cara boleh anda digunakan untuk mengingat, antaranya belajar berulang kali mengenai sesuatu kemahiran.

Apa-apa pun cara digunakan, terpulang kepada anda, asalkan ia dapat membantu mengingat dan membuat kaitan apabila diperlukan.

Dapatkan Tip seterusnya disini….   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here