Home KSSM Modul Masyhur Sejarah SPM 2022

Modul Masyhur Sejarah SPM 2022

2974
0
Modul Masyhur Sejarah 2022
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan laman yang mengandungi Modul Masyhur Sejarah SPM 2022. Modul latihan bagi menghadapi SPM Semoga Bermanafaat kepada semua…
Related Post:
Himpunan Modul Latih Tubi SPM Tahunan
Modul Masyhur Bahasa Melayu 2022
Modul Masyhur Bahasa Inggeris 2022
Modul Masyhur Sejarah 2022
Modul Masyhur Matematik 2022
Modul Masyhur Sains 2022
Modul Masyhur P. Akaun 2022
Modul Masyhur Pendidikan Islam 2022
Modul Masyhur AddMath 2022
Modul Masyhur Perniagaan 2022
Modul Masyhur Ekonomi 2022
Modul Masyhur Sains Rumah Tangga 2022
Modul Masyhur Biologi 2022
Modul Masyhur Kimia 2022
Modul Masyhur Fizik 2022
Modul Masyhur Bahasa Arab 2022

Modul Masyhur Sejarah SPM 2022 1


Di sini disediakan 15 tip untuk cemerlang & persediaan menghadapi peperiksaan khususnya bagi pelajar-pelajar yang akan mengambil  Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Top 10 Study Tips to Study Like a Harvard Student - Harvard Summer School

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Schedule | Information Services and Technology (IST)

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Click untuk bacaan seterusnya disini….¬† ¬† Modul Masyhur Sejarah SPM 2022 2

Previous articleModul Mari Membaca Jawi
Next articleModul Masyhur Matematik SPM 2022