Home Soalan SPM Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015

805
0

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015 1

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

  • Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015 2


TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Kesan Makanan Ringan Keatas Otak

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015 3

Anda mungkin memerlukan kudapan ketika mengulangkaji. Harus diingat apa yang anda makan benar-benar boleh memberi kesan kepada tahap tenaga dan fokus anda, jadi jauhkan diri dari makanan ringan. Jaga badan dan otak anda dengan baik dengan memilih makanan berkhasiat yang dapat membantu fokus dan daya ingatan anda, seperti ikan, kacang, biji, yogurt dan blueberry. Perkara yang sama juga perlu diamalkan ketika hari peperiksaan.

2. Minum Banyak Air

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015 4

Minum banyak air, ingat bahawa terhidrasi dengan baik adalah penting untuk otak anda untuk bekerja dengan sebaik-baiknya. Pastikan anda menyimpan banyak air sepanjang mengulangkaji, dan juga pada hari peperiksaan.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan SBP 2015 5

Previous articleSoalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Melaka 2016
Next articleSoalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan MRSM 2015