Home Soalan SPM Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015

Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015

224
0

Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015 11

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

  • Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015

Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015 12


TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015 13

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015 14

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Soalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Kelantan 2015 15

Previous articleSoalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi SMKRMM 2014
Next articleSoalan Percubaan SPM Teknologi Maklumat Dan komunikasi Negeri Sembilan 2015