Home Aktiviti Persekolahan Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan

Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan

3323
0
Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan
Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan, Rakyat Malaysia yang berbilang kaum bakal merayakan sambutan Hari Kebangsaan atau Hari Kemerdekaan pada tarikh 31 Ogos setiap tahun. Tidak lama lagi akan berlangsungnya hari kemerdekaan. Para guru kini sedang giat membuat persiapan untuk bulan kemerdekaan dengan penuh semangat dan antusiasme. Di sekolah, suasana semakin riuh dengan aktiviti-aktiviti menarik yang disusun rapi untuk menyambut Hari Kebangsaan yang amat dinantikan oleh seluruh rakyat Malaysia.
Di setiap sudut kelas, terdapat sibuknya suara pensil yang menerjah kertas-kertas putih, di mana pelajar-pelajar bersemangat mencipta poster dan menghasilkan lukisan yang menonjolkan semangat kemerdekaan. Warna-warni Jalur Gemilang turut menghiasi kelas, dan itu memberikan semangat kepada setiap pelajar untuk menyumbangkan idea-idea kreatif mereka.
Para guru juga berusaha menghidupkan semangat patriotisme dalam diri anak-anak dengan ceramah tentang tokoh-tokoh hebat yang berjuang untuk kemerdekaan negara kita. Anak-anak diperkenalkan dengan wajah-wajah pahlawan yang memberikan inspirasi dan dedikasi untuk memperjuangkan kemerdekaan, dan semakin hari semakin jelaslah rasa bangga sebagai warganegara Malaysia.
Kepada ibu bapa, guru-guru dan pelajar disini disediakan Laman yang mengandungi Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan. Semoga Bermanafaat kepada semua…

Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan

Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan
Bagi membantu para guru membuat persediaan rapi, admin ada menyediakan himpunan yang lengkap dalam cadangan aktiviti yang guru boleh adakan bagi memenuhi bulan kemerdekaan dengan keceriaan kepada anak-anak. Guru-guru dan Ibubapa boleh klik dan download pada pautan yang telah disediakan:-

🇲🇾 Tema Hari Kebangsaan 2023 Dan Logo Sambutan

🇲🇾 Contoh Kertas Kerja Bulan Kebangsaan

🇲🇾 Contoh Kertas Kerja Bulan Bahasa Kebangsaan

🇲🇾 Poster Mewarna Hari Kebangsaan 2023

🇲🇾 Koleksi Pantun Dan Sajak Hari Kemerdekaan

🇲🇾 Koleksi Tema Dan Logo Hari Kemerdekaan Tahunan

🇲🇾 43 Cadangan Aktiviti Sempena Bulan Kemerdekaan

🇲🇾 Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan

🇲🇾 Himpunan Lagu Patriotik Hari Kebangsaan

Selamat menyambut Bulan Kemerdekaan! Semoga aktiviti-aktiviti di atas dapat memupuk semangat cinta tanah air dan kesatuan di kalangan murid-murid di sekolah.

Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan 1


PENUTUP

Hari Kebangsaan disambut di seluruh negara pada setiap 31 Ogos setiap tahun bagi menandakan negara bebas daripada belenggu penjajahan sejak 1511. Hari Kebangsaan merupakan peristiwa utama dan disambut secara besar-besaran bagi memperingati detik bersejarah negara kita mencapai kemerdekaan. Pada 31 Ogos, negara kita akan menyambut ulang tahun hari kemerdekaan setiap tahun. Oleh itu, sambutan kemerdekaan diadakan di peringkat sekolah untuk memupuk semangat patriotik dalam jiwa pelajar agar sentiasa sayang dan cinta akan negara serta berusaha untuk mengekalkan kemerdekaan yang telah kita capai pada hari ini.
Bulan Kemerdekaan yang disambut setiap tahun mempunyai peranan yangsangat penting dalam membina sebuah negara dan bangsa Malaysia yang berdaulat berdaulat. Generasi muda yang bakal menjadi pewaris negara perlu memahami memahami dan menghayati sejarah perjuangan mencapai kemerdekaan dalam erti kata yang sebenar. Sekolah menjadi antara agensi utama kerajaan mendidik dan membina pelajar mempunyai semangat patriotisme yang tinggi.
Previous articlePoster Mewarna Hari Kebangsaan 2023
Next articleModul SPM TTV Bahasa Melayu