Home Aktiviti Persekolahan Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan

Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan

19321
0
Contoh Kertas Kerja Bulan Kebangsaan
Di sini admin ingin berkongsi Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan hasil daripada perkongsian dari rakan guru bagi sambutan bulan kemerdekaan yang tiba tidak lama lagi..
Majlis Sambutan Hari Kemerdekaan diadakan untuk memperingati Hari Kemerdekaan Negara dan memberi kesedaran kepada murid-murid erti kemerdekaan disamping mengetahui rentetan peristiwa-peristiwa sebelum merdeka. Ia juga bagi memupuk semangat patriotisme dan cinta akan negara. Selain itu, ia juga dapat menonjolkan bakat murid-murid di dalam pelbagai acara dan aktiviti menarik yang disediakan. 
Teks doa yang terdapat dalam himpunan ini amat sesuai dan praktikal untuk menerapkan semangat dan nilai patriotisme dalam kalangan diri pelajar. Semoga dengan perkongsian ini memberi manafaat kepada semua.
Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan

DAPATKAN ” Himpunan Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan DISINI

PERKARA
Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan

 

SILA CLICK SEBELAH UNTUK MENDAPATKAN

 

Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan


Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan 1


PENUTUP

Hari Kebangsaan disambut di seluruh negara pada setiap 31 Ogos setiap tahun bagi menandakan negara bebas daripada belenggu penjajahan sejak 1511. Hari Kebangsaan merupakan peristiwa utama dan disambut secara besar-besaran bagi memperingati detik bersejarah negara kita mencapai kemerdekaan. Pada 31 Ogos, negara kita akan menyambut ulang tahun hari kemerdekaan setiap tahun. Oleh itu, sambutan kemerdekaan diadakan di peringkat sekolah untuk memupuk semangat patriotik dalam jiwa pelajar agar sentiasa sayang dan cinta akan negara serta berusaha untuk mengekalkan kemerdekaan yang telah kita capai pada hari ini.
Bulan Kemerdekaan yang disambut setiap tahun mempunyai peranan yangsangat penting dalam membina sebuah negara dan bangsa Malaysia yang berdaulat berdaulat. Generasi muda yang bakal menjadi pewaris negara perlu memahami memahami dan menghayati sejarah perjuangan mencapai kemerdekaan dalam erti kata yang sebenar. Sekolah menjadi antara agensi utama kerajaan mendidik dan membina pelajar mempunyai semangat patriotisme yang tinggi.

Related Post:

Himpunan Bahan Aktiviti Bulan Kemerdekaan
Tema Hari Kebangsaan 2023 Dan Logo Sambutan
Contoh Kertas Kerja Bulan Kebangsaan
Contoh Kertas Kerja Bulan Bahasa Kebangsaan
Poster Mewarna Hari Kebangsaan 2023
Koleksi Pantun Dan Sajak Hari Kemerdekaan
Koleksi Tema Dan Logo Hari Kemerdekaan Tahunan
43 Cadangan Aktiviti Sempena Bulan Kemerdekaan
Himpunan Contoh Teks Doa Sempena Hari Kemerdekaan
Himpunan Lagu Patriotik Hari Kebangsaan