Home Artikel Himpunan Kertas Kerja dan Buku Program Hari Anugerah Kecemerlangan

Himpunan Kertas Kerja dan Buku Program Hari Anugerah Kecemerlangan

4979
0
Himpunan Kertas Kerja dan Buku Program Hari Anugerah Kecemerlangan

Himpunan Kertas Kerja dan Buku Program Hari Anugerah Kecemerlangan merupakan himpunan kertas kerja, buku program, pamplet teks ucapan dan doa sempena hari anugerah kecemerlangan.

Hari Anugerah Kecemerlangan adalah program bagi menghargai murid-murid yang cemerlang dalam bidang akademik, sahsiah mahupun kokurikulum. Kecemerlangan pelajar mencerminkan perkembangan serta kemajuan sekolah, dalam melahirkan modal insan dan seterusnya membuktikan sekolah adalah sebagai satu institusi pendidikan yang berwibawa. Di samping itu, Majlis Anugerah Kecemerlangan juga adalah sebagai medium untuk mengeratkan hubungan antara sekolah dengan masyarakat setempat.

Dengan adanya program ini, ia diharapkan menjadi satu galakan kepada murid-murid untuk berusaha lebih gigih demi mencapai kejayaan dalam bidang akademik dan menimbulkan rasa minat di kalangan murid-murid untuk terus cemerlang dan berjaya dalam bidang akademik dan kokurikulum seterusnya memberikan motivasi kepada ibu bapa untuk terus membantu anak-anak mereka mencapai kejayaan.


Gurubesar Telegram

PERKARA

HIMPUNAN

Himpunan Kertas Kerja dan Buku Program Hari Anugerah Kecemerlangan

Adalah diharapkan segala persiapan dan persediaan untuk melaksanakan program ini akan berjalan dengan lancar serta penuh jayanya. Segala kerjasama dan komitmen serta sumbangan daripada semua pihak sama ada yang terlibat secara langsung atau tidak langsung adalah merupakan titik permulaan bagi menuju ke arah kecemerlangan anak-anak didik kita yang mana suatu hari nanti merupakan pemangkin dan pemimpin pada masa hadapan.


Related Post

1. Himpunan Kertas Kerja Sambutan Bulan Kemerdekaan

Majlis Sambutan Hari Kemerdekaan diadakan untuk memperingati Hari Kemerdekaan Negara dan memberi kesedaran kepada murid-murid erti kemerdekaan disamping mengetahui rentetan peristiwa-peristiwa sebelum merdeka. Ia juga bagi memupuk semangat patriotisme dan cinta akan negara. Selain itu, ia juga dapat menonjolkan bakat murid-murid di dalam pelbagai acara dan aktiviti menarik yang disediakan. 

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Dapatkan Tip seterusnya disini….   


2. Himpunan Kertas Kerja Perkhemahan Unit Beruniform

  Aktiviti perkhemahan adalah salah satu diantara aktiviti-aktiviti utama kegiatan Kokurikulum di sekolah. Melalui aktiviti ini, unsur- unsur asas pembangunan kemanusiaan dipupuk secara “hands on” dengan para peserta dipupuk dengan sifat mulia seperti bertoleransi , bertolak ansur, tolong menolong, berdisiplin dan lebih mengutamakan kepentingan bersama daripada kepentingan peribadi. Aktiviti perkhemahan juga mendedahkan para peserta kepada cabaran- cabaran fizikal dan mental yang secara tidak langsung memantapkan semangat juang dan keyakinan diri masing – masing.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari.

Dapatkan Tip seterusnya disini….