Home Soalan SPM Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015

502
0

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

  • Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015 1


15 TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Kesan Makanan Ringan Keatas Otak

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015 2

Anda mungkin memerlukan kudapan ketika mengulangkaji. Harus diingat apa yang anda makan benar-benar boleh memberi kesan kepada tahap tenaga dan fokus anda, jadi jauhkan diri dari makanan ringan. Jaga badan dan otak anda dengan baik dengan memilih makanan berkhasiat yang dapat membantu fokus dan daya ingatan anda, seperti ikan, kacang, biji, yogurt dan blueberry. Perkara yang sama juga perlu diamalkan ketika hari peperiksaan.

2. Banyak Mengingat Dan Membuat Kajian

Mengingat adalah satu perkara penting yang mesti dilakukan calon dalam menghadapi peperiksaan. Pelbagai cara boleh anda digunakan untuk mengingat, antaranya belajar berulang kali mengenai sesuatu kemahiran.

Apa-apa pun cara digunakan, terpulang kepada anda, asalkan ia dapat membantu mengingat dan membuat kaitan apabila diperlukan.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Kedah 2015 3

Previous articleSoalan Percubaan UPSR B.Inggeris Penulisan Johor 2017
Next articleKertas Soalan Peperiksaan Percubaan SPM Matematik Terengganu 2015