Home Soalan UPSR Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016

Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016

13146
0

Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh Gurubesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan UPSR dan seterusnya.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016 1

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

 

 

 

Sila Click pada subjek 

UPSR

di sebelah

 

*   Soalan UPSR Bahasa Melayu Penulisan 2016

   *   Soalan UPSR Bahasa Inggeris Pemahaman 2016

       *   Soalan UPSR Matematik 2016

 *   Soalan UPSR Bahasa Inggeris Penulisan 2016

 *  Soalan UPSR Bahasa Melayu Pemahaman 2016

       *   Soalan UPSR Sains 2016

   


Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016 2


Dapatkan soalan-soalan yang berkaitan disini…

Koleksi Soalan Percubaan dari seluruh negeri 2017

Koleksi Soalan Percubaan dari seluruh negeri 2016


15 TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN…

1. Sediakan Ruang Belajar Yang Sesuai

Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016 3

Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan segala bahan dan nota anda. Adakah anda mempunyai pencahayaan yang cukup? Adakah kerusi dan meja anda selesa? Adakah permainan komputer anda tidak dapat dilihat dan mengganggu?. Cuba hapuskan semua gangguan, dan pastikan anda berasa selesa dan dapat memberi tumpuan sebaik mungkin.

Bagi sesetengah orang, mengulangkaji dalam keadaan yang senyap sunyi adalah yang terbaik, untuk yang lain, mungkin muzik latar belakang membantu. Sesetengah daripada kita memerlukan segala-galanya yang benar-benar kemas dan teratur untuk menumpukan perhatian. Fikirkan tentang apa yang berfungsi dan dapat membantu anda, dan luangkan sedikit masa untuk mendapatkannya persekitaran yang terbaik untuk anda mengulangkaji.

2. Semak Jadual

Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016 4

Menyemak jadual peperiksaan penting bagi menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada saat-saat akhir ini. Latihan mesti diteruskan mengikut kertas peperiksaan yang akhir diduduki terlebih dulu. Ini kerana apabila tiba hari peperiksaan, calon akan belajar subjek yang akan diuji pada hari pertama peperiksaan.

Jika melakukan demikian, bermakna anda telah membuat persiapan yang menyeluruh dan tidak ada subjek tertinggal atau tidak dipelajari….

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Koleksi Soalan UPSR Sebenar 2016 5

Previous articleSoalan UPSR Bahasa Inggeris Penulisan 2016
Next articleSoalan Percubaan SPM Sains Negeri Sembilan 2017