Home Soalan SPM Soalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Johor 2018

Soalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Johor 2018

1130
0

Soalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Johor 2018 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Soalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Johor 2018 1

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

  • Soalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Johor 2018

Soalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Johor 2018 2


TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Gunakan Carta Aliran Dan Gambar Rajah

Alat bantu visual sangat membantu apabila menyemak semula topik-topik yang hendak diulangkaji. Pada permulaan sesuatu topik, pastikan anda menulis semua perkara yang sudah anda hadam – dan kemudian menyerlah ke sub-sub yang masih belum dikuasai. Ketika hampir dengan dengan peperiksaan, letakkan nota semakan anda ke dalam rajah satu muka surat. Buatkan carta alir atau gambarajah untuk dapatkan idea anda dalam format ringkas, yang mana ini kemudian dapat membantu anda dengan cepat mengingati semua yang anda perlu ketahui semasa peperiksaan.

2. Jelaskan Jawapan Anda Kepada Orang Lain

Untuk topik-topik yang melibatkan kemahiran hidup, sentiasa bertanya, berbual dan berbincang dengan ibu bapa, adik-beradik dan rakan-rakan pada apa-apa jua keadaan seperti ketika bersarapan, bermain, menonton dan sebagainya. Gunakan mereka untuk keuntungan anda. Latihkan diri dengan bertanya menerangkan jawapan soalan kepada mereka. Itu akan membantu anda untuk mendapatkan idea yang lebih jelas di minda, dan juga untuk menyerlahkan mana-mana kawasan di mana anda memerlukan lebih banyak masa untuk mengulangkaji.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Soalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Johor 2018 3

Previous articleSoalan Percubaan SPM Bahasa Inggeris Terengganu 2018
Next articleSoalan Percubaan SPM Bahasa Tamil Perak 2018-Set 1