Home Soalan SPM Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013

Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013

310
0

Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013 1

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

  • Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013

Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013 2


TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Kesan Makanan Ringan Keatas Otak

Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013 3

Anda mungkin memerlukan kudapan ketika mengulangkaji. Harus diingat apa yang anda makan benar-benar boleh memberi kesan kepada tahap tenaga dan fokus anda, jadi jauhkan diri dari makanan ringan. Jaga badan dan otak anda dengan baik dengan memilih makanan berkhasiat yang dapat membantu fokus dan daya ingatan anda, seperti ikan, kacang, biji, yogurt dan blueberry. Perkara yang sama juga perlu diamalkan ketika hari peperiksaan.

2. Minum Banyak Air

Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013 4

Minum banyak air, ingat bahawa terhidrasi dengan baik adalah penting untuk otak anda untuk bekerja dengan sebaik-baiknya. Pastikan anda menyimpan banyak air sepanjang mengulangkaji, dan juga pada hari peperiksaan.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Soalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Pulau Pinang 2013 5

Previous articleSoalan Percubaan UPSR Matematik Kedah 2018
Next articleSoalan Percubaan SPM Ekonomi Asas Negeri Sembilan 2013