Home Soalan SPM Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015

665
0

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015 1

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

  • Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015 2


TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Mengadakan Study Group

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015 3

Pembelajaran secara berkumpulan adalah cara mengulangkaji yang sangat berkesan Anda mungkin mempunyai soalan yang mempunyai jawapan dan begitu juga sebaliknya dengan rakan-rakan anda. Selagi group anda dapat memastikan fokus pada topik itu dan mengadakan perbincangan untuk jangka waktu yang disepakati, ini boleh menjadi salah satu cara yang paling berkesan untuk mencabar diri anda. Pastikan group anda mempunyai peraturan dari segi bidang pebincangan dan masa yang ditetapkan.

2. Banyak Mengingat Dan Membuat Kajian

Mengingat adalah satu perkara penting yang mesti dilakukan calon dalam menghadapi peperiksaan. Pelbagai cara boleh anda digunakan untuk mengingat, antaranya belajar berulang kali mengenai sesuatu kemahiran.

Apa-apa pun cara digunakan, terpulang kepada anda, asalkan ia dapat membantu mengingat dan membuat kaitan apabila diperlukan.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kedah 2015 4

Previous articleSoalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Kelantan 2015
Next articleSoalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pahang 2015