Home Soalan SPM Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013

727
0

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013 adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh GuruBesar.my.

Portal ini dibangunkan untuk membantu guru-guru, pelajar dan ibubapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan platform lati tubi untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM.

Skema dari proses jalan kerja dan format jawapan adalah berdasarkan keperluan dan kehendak masa kini dan amat mudah difahami. Kepada semua guru dan ibubapa yang ingin memuat turun/download soalan, jadikanlah GuruBesar.my sebagai hub pencarian soalan peperiksaan terbaik anda.

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013 1

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

  • Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013 2


TIP UNTUK CEMERLANG & PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN

1. Kunci peperiksaan

Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013 3

Apakah kunci kepada peperiksaan? Peperiksaan menuntut calon membuat banyak latihan dan ulang kaji bagi mengingati pelajaran lalu, selain mengelak diri daripada lupa fakta ketika menjawab soalan.

Oleh itu, anda jangan jemu untuk terus membuat ulang kaji, terutama menggunakan kertas peperiksaan tahun terdahulu atau soalan seiras. Langkah itu akan membiasakan anda dengan soalan standard, di samping membolehkan ingatan anda kekal dan berpanjangan.

2. Peruntukan masa yang secukupnya untuk mengulangkaji

Jangan study last minit. Walaupun sesetengah pelajar boleh mengharungi perkara ini tetapi hampir keseluruhan cerdik pandai menyatakan bahawa (ia diterima secara meluas bahawa untuk kebanyakan kita) ini bukan cara terbaik untuk mendekati peperiksaan. Untuk membantu menguruskan pengurusan masa anda, sediakan jadual waktu untuk mengulangkaji pelajaran. Tuliskan dan hafal jadual peperiksaan yang akan anda ambil. Kemudian sediakan perkara-perkara yang perlu diulangkaji bersesuaian dengan jadual anda dengan sewajarnya. Anda mungkin mahu memberi tumpuan dan memperuntukan masa yang lebih kepada subjek-subjek tertentu, jadi dapatkan keseimbangan yang anda rasa selesa.

Tetapi sekiranya ianya terjadi (belajar last minit), belajarlah atau utamakan mata pelajaran atau kemahiran yang masih belum atau kurang anda kuasai. dalam hal ini, jangan sekali-kali belajar subjek yang anda sukai saja, sebaliknya merangkumi semua.

Ini kerana setiap peperiksaan akan membabitkan semua subjek dipelajari di sekolah, bukannya berdasarkan minat seseorang calon.

Dapatkan Tip seterusnya disini….    Soalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Pulau Pinang 2013 4

Previous articleSoalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan MRSM 2013
Next articleSoalan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan Terengganu 2013